Targi odbyły się w dniach 16-19 lutego b.r. Wyjazd członków naszego Stowarzyszenia był elementem misji zorganizowanej w ramach projektu Rozwój klastra Dolina Ekologicznej Żywności. Był możliwy dzięki funduszom projektu, ale także dzięki pomocy i zaangażowaniu Departamentu Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego. Dolina Ekologicznej Żywności reprezentowana była zarówno przez przetwórców, jak i producentów rolnych zaangażowanych w rozwój ekorolnictwa i produkcji certyfikowanych wyrobów ekologicznych z województw lubelskiego i podkarpackiego. Wśród produktów, które promowane były na wspólnym stoisku znalazły się: oleje tłoczone na zimno, wędliny najwyższej jakości, pieczywo, soki i przetwory owocowe, owoce suszone w formie chipsów, herbatki owocowe i ziołowe oraz ciasta ekologiczne - w tym sękacz podlaski, stanowiący rękodzieło sztuki cukierniczej. Należy podkreślić, że wspólna, ponadregionalna ekspozycja produktów Doliny Ekologicznej Żywności budziła ogólne zainteresowanie i uznanie wśród pozostałych wystawców i zwiedzających.