W dniach 14-16 października 2011 r odbyły się w Łodzi targi Natura Food – najważniejsza krajowa impreza przeznaczona dla interesariuszy żywności ekologicznej i naturalnej. Obecnych było ponad 200 wystawców z kraju i zagranicy. Byli to producenci, przetwórcy i dystrybutorzy certyfikowanej żywności ekologicznej, a także rolnicy oferujący ekologiczne płody rolne oraz żywność nisko przetworzoną.
W ramach imprezy odbyło się wiele wydarzeń  mających  na celu budowanie konkurencji i przewagi rynku produktów ekologicznych. Uczestnicy targów skorzystali z wykładów, na których profesjonaliści omawiali metody i zalecenia dla rozwoju europejskiego przetwórstwa i jakości żywności ekologicznej. Podkreślono ważną rolę komunikacji w eko-biznesie.
Targi spełniały także ważną rolę edukacyjną. Konferencja pt. Jak powstaje BIO ukazała jak i gdzie powstają produkty ekologiczne, a także uświadomiła  o czym muszą pamiętać ekologiczni przetwórcy i jakich zasad przestrzegają.
Uczestnikami wyjazdu na targi Natura Food w Łodzi byli przedstawiciele Stowarzyszenia Podkarpacka Izba Rolnictwa Eekologicznego, "EkoLubelszczyzny", przedsiębiorstw: Barwy Zdrowia, Zakład Mięsny Wasąg, Plantacja Żeń-Szenia, a także przedstawiciele Ekolandu. W czasie trwania targów zawarto porozumienia w sprawie dostaw produktów ekologicznych takich jak poszukiwane dobrej jakości pestki z dyni, miód  posiadajacy certyfikat ekologiczny czy soki owocowe bez cukru. Pan Tomasz Obszański z firmy Barwy Zdrowia został wyróżniony dyplomem za zajęcie I-go miejsca w konkursie na najlepsze gospodarstwo ekologiczne towarowe w województwie lubelskim w 2011 r. GRATULUJEMY!!!
 

zdjęcia: IV Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD